Monika Morawiecka zrezygnowała ze stanowiska prezesa PGE Baltica

zk

25.11.2021 09:04 Źródło: PAP
Strona główna Energetyka Odnawialna, Eko Energia, OZE Monika Morawiecka zrezygnowała ze stanowiska prezesa PGE Baltica
Monika Morawiecka zrezygnowała ze stanowiska prezesa PGE Baltica - ZielonaGospodarka.pl

Monika Morawiecka będzie prezesem PGE Baltica do końca roku. Szefowa spółki odpowiedzialnej za budowę i realizację dwóch projektów morskich farm wiatrowych o swojej decyzji poinformowała w mediach społecznościowych. - Po 15 latach w grupie PGE przyszedł czas (w końcu – jak niektórzy mogą powiedzieć) żebym poszła dalej - napisała na swoim profilu LinkedIn Monika Morawiecka.

- Spędziłam w PGE więcej czasu niż myślałam, że spędzę z jednym pracodawcą. Ale to nic dziwnego. Podczas mojego pobytu tutaj byłam świadkiem przemiany, której  nikt sobie nie wyobrażał, kiedy zaczynałam pracę. Zmieniliśmy się w firmę przyszłości, z jasną wizją: zrównoważonej i neutralnej pod względem emisji dwutlenku węgla - napisała prezes PGE Baltica. - Jestem dumna, że od trzech lat stoję na czele tej zmiany, kierując PGE Baltica.

Przypomnijmy. Monika Morawiecka z grupą PGE była związana od 2006 roku. Prezesem PGE Baltica została w lutym 2019 roku. Morskie farmy wiatrowe są jednym z filarów strategii grupy PGE.

PGE Baltica przygotowała projekty budowy trzech morskich farm wiatrowych o łączne mocy blisko 3,5 tys. MW.

Fot. Depositphotos

Surowce

Ropa brent 64,38 $ baryłka  0,00% 21:58
 Cyna 40250,00 $ tona -1,71% 26 lis
 Cynk 3330,00 $ tona -2,94% 26 lis
 Aluminium 2618,00 $ tona -4,45% 26 lis
 Pallad 2680,00 $ uncja  0,00% 21:57
 Platyna 1191,10 $ uncja  0,00% 21:59
 Srebro 25,11 $ uncja  0,00% 21:59
 Złoto 1731,30 $ uncja  0,00% 21:59

Dziękujemy za wysłane grafiki.