Monika Morawiecka zrezygnowała ze stanowiska prezesa PGE Baltica

zk

25.11.2021 09:04 Źródło: PAP
Strona główna Energetyka, OZE Monika Morawiecka zrezygnowała ze stanowiska prezesa PGE Baltica

Partnerzy portalu

Monika Morawiecka zrezygnowała ze stanowiska prezesa PGE Baltica - ZielonaGospodarka.pl

Monika Morawiecka będzie prezesem PGE Baltica do końca roku. Szefowa spółki odpowiedzialnej za budowę i realizację dwóch projektów morskich farm wiatrowych o swojej decyzji poinformowała w mediach społecznościowych. - Po 15 latach w grupie PGE przyszedł czas (w końcu – jak niektórzy mogą powiedzieć) żebym poszła dalej - napisała na swoim profilu LinkedIn Monika Morawiecka.

- Spędziłam w PGE więcej czasu niż myślałam, że spędzę z jednym pracodawcą. Ale to nic dziwnego. Podczas mojego pobytu tutaj byłam świadkiem przemiany, której  nikt sobie nie wyobrażał, kiedy zaczynałam pracę. Zmieniliśmy się w firmę przyszłości, z jasną wizją: zrównoważonej i neutralnej pod względem emisji dwutlenku węgla - napisała prezes PGE Baltica. - Jestem dumna, że od trzech lat stoję na czele tej zmiany, kierując PGE Baltica.

Przypomnijmy. Monika Morawiecka z grupą PGE była związana od 2006 roku. Prezesem PGE Baltica została w lutym 2019 roku. Morskie farmy wiatrowe są jednym z filarów strategii grupy PGE.

PGE Baltica przygotowała projekty budowy trzech morskich farm wiatrowych o łączne mocy blisko 3,5 tys. MW.

Fot. Depositphotos

Partnerzy portalu

ase_390x150_2022

Surowce

Ropa brent 83,76 $ baryłka  1,33% 11:11
 Cyna 23110,00 $ tona 0,64% 29 lis
 Cynk 2507,00 $ tona -0,87% 29 lis
 Aluminium 2177,00 $ tona 0,60% 29 lis
 Pallad 1021,53 $ uncja  -1,54% 11:10
 Platyna 936,30 $ uncja  -0,31% 11:11
 Srebro 25,06 $ uncja  0,08% 11:11
 Złoto 2038,40 $ uncja  -0,33% 11:11

Dziękujemy za wysłane grafiki.